Glenglassaugh Distillery julkaisi 4. joulukuuta 2014 huikean iäkkään 51-vuotiaan viskin. Tislaamon uutena maahantuojana tartuimme tilaisuuteen ja toimme tätä harvinaisuutta pullon myös Suomeen. 

Tämä monivivahteinen ja sofistikoitunut juoma on erittäin harvinainen ja ainutkertainen viski. Se on pullotettu luonnollisessa tynnyrivahvuudessaan 14. toukokuuta 2014, ilman kylmäsuodatusta ja ilman lisättyjä väriaineita. Todellinen keräilyharvinaisuus.

Master Distiller Billy Walker on itse valinnut tynnyrin tislaamon kaikkein vanhimpien tynnyrien joukosta. Valituksi tuli tynnyri vuodelta 1963, tynnyri numero 3301. Tämä viski on kypsynyt rauhassa Glenglassaughn merenrantavarastossa Portsoyssa yli 51 vuoden ajan. Tislattu ja tynnyröity helmikuun 15. päivänä, vuonna 1963. Tämä on yksi kaikkein vanhimpia tynnyreitä Glenglassaughn varastoissa ja loistavasti tuo esille Glenglassaughn uniikin rannikkoisen ylämaaluonteen.

Glenglassaugh perustettiin 1875 paikallisen yrittäjän James Moirin toimesta. Valitettavasti tislaamo vaipui hiljaiseksi yli 20 vuodeksi ja avattiin uudelleen käyttöön vasta vuonna 2008. Vuonna 2013 BenRiach Distillery Company Ltd osti tislaamon varastoineen ja viskeineen ja Glenglassaughn hiljaiselo näyttäisi viimein päättyneen!

Master Distiller Billy Walker sanoo: “Olemme perineet todella harvinaislaatuisen hyvää viskiä Glenglassaughlla. Tislaamon varastot ovat todellinen aarreaitta ja tämä 51-vuotias on tislaamon vanhin koskaan pullotettu viski… ja se on aivan uskomattoman laadukas.”

“Se on upea Glenglassaugh – silkinpehmeä, mainio tasapaino hedelmäisyydessä, yrtit leikittelevät viettelevästi hämmentävän hienostuneiden tammivivahteiden kanssa. Yksinkertaisesti ilmaisten, se on puhdasta eleganssia.”

Suomessa tämän viskin pääsee maistamaan Olutravintola Sillansuussa Savonlinnassa. Sillansuulla on pitkät perinteet harvinaislaatuisten viskien parissa ja ravintolan kanta-asiakkaat ovat vuosien varrella päässeet maistamaan todella huikeita erikoisuuksia. Tämän 51-vuotiaan ympärille tullaan rakentamaan maisteluilta, jossa tämän ikäpresidentin seurana harrastajat pääsevät maistamaan myös muita huippuviskejä. Maisteluillasta kannattaa kysyä lisätietoja suoraan Olutravintola Sillansuusta.

Brew Seeker on Glenglassaughn uusi maahantuoja Suomessa. Yhteistyö BenRiach Distillery Companyn kanssa on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja yhtiön kolmen tislaamon (BenRiach, GlenDronach ja Glenglassaugh) tuotevalikoimaa esitellään ensimmäisen kerran Brew Seekerin toimesta Uisge tapahtumassa Vanhalla Ylioppilastalolla 6.-7.2.2015.