24.9.2015 Rodenbachin oluet korjasivat palkintopöydän tämän vuoden World Beer Awards tapahtumassa (WBA 2015).

Rodenbach Vintage 2013 valittiin maailman parhaaksi vuosikertaolueksi ja Rodenbach Rosso valittiin maailman parhaaksi maustetuksi olueksi. Lisäksi Rodenbach Grand Cru sai sarjassaan kultaa, Rodenbach Caractère Rouge hopeaa ja Rodenbach pronssia.

Rodenbach Vintage 2013 on rajatusti saatavilla oleva olut, joka on kypsynyt kaksi vuotta tammisessa tynnyrissä numero 149. Tämä 59-vuotias tynnyri valittiin Rodenbachin panimo- ja kellarimestari Rudi Ghequiren toimesta tämän vuoden parhaiten toimineeksi ja koko tynnyrin oluterä pullotettiin Rodenbach Vintage 2013 nimellä. Rudi Ghequiren sanoin (vapaasti käännettynä):"Tämä erityislaatuinen flaamilainen punainen/ ruskea sour ale on yksi parhaista koskaan valmistamistamme. Makeus ja happamuus ovat hienosti tasapainossa ja jälkimaku on vertaansa vailla olevan monimuotoinen."

Rodenbach Rosso on tuoreen, hedelmäisen ja raikkaan makuinen. Jälkimaku on aavistuksen kuiva, väri on nuoren burgundilaisen punaviinin punainen ja alkoholipitoisuus on miellyttävän matala. Rossoon lisätään kypsytyksen jälkeen tuoreita kirsikoita, vadelmia ja karpaloita sekä niiden tuoreita mehuja. Olutta kypsytetään vielä näiden kanssa hetki, jotta maut saadaan yhteen.

Rodenbach Vintage 2013 sekä Rodenbach Rosso löytyvät valikoimistamme nyt syksyllä! Molempia näitä pääsee testaamaan myös esimerkiksi lokakuun Olut Expossa Kaapelitehtaalla.