14.1.2013

Brew Seeker ja Cornish Orchards aloittavat yhteistyön vuoden 2013 alusta alkaen. Cornish Orchards siideritalon tuotteet ovat Brew Seekerin ensimmäiset siiderit ja tulevat täyttämään kysyttyä aukkoa tuotevalikoimssa. Varsinkin vahvempia siidereitä sekä bag-in-box siidereitä on kyselty paljon ja molempia on nyt luvassa.

Omenoita on kasvatettu Cornwallissa kautta aikain, vaikka aluetta ei varsinaisesti pidetäkään perinteisenä siiderialueena. Alueen maatilojen omenasadosta valmistettiin sekä ruokaa, mehuja että siidereitä. Siideri meni lähinnä käyttöön maatilan omalle väelle, mutta myös työväen palkat maksettiin osin siiderillä. Mitä jäi yli, se myytiin markkinoilla ja siitä saatiin ylimääräistä tuloa maatilan pyörittämiseen.

Siiderinvalmistus ja omenatarhat Cornwallissa olivat katoamassa kokonaan tehomaatalouden alta, kunnes 90-luvun alkupuolella tajuttiin kiinnittää luonnon monimuotoisuuteen huomiota. Westnorth Manor Farm on 90-luvulla aloitetun Cornish Orchards siideriprojektin koti ja projektin myötä omenankasvatus ja siideriperinne on jälleen Cornwallissa voimissaan. Cornish Orchards siidereihin ja mehuihin käytetään omenoita, jotka hankitaan ympäri Cornwallia ja läntistä Englantia. Käytetyt omenat ovat pääosin perinteisiä Cornwallissa kasvatettuja lajikkeita (kuten Beauty of Bath, Cornish Longstem ja Tommy Knight), sekä siideriomenoita että syötäväksi kasvatettuja. Cornish Orchards valmistaa lukuisia erilaisia siidereitä perinteisin käsityömenetelmin.