1.2.2015 Vuoden viskitislaamoksi valittu BenRiach Distillery Co ja Brew Seeker aloittavat yhteistyön helmikuun alussa. Luvassa on lukuisia erikoisuuksia mallasviskien ystäville kolmelta mielenkiintoiselta tislaamolta.

BenRiach on Speysiden alueella erikoisuus siinä mielessä, että he valmistavat myös hyvin turpeisia ja savuisia viskejä. Valikoimaan on tulossa sekä heidän perusvalikoimansa viskejä (12-35 vuotiaita), turpeisia versioita että erilaisilla tynnyriviimeistelyillä kypsytettyjä viskejä. Laaja valikoima, jossa jokaiselle viskinystävälle löytyy varmasti jotakin.

GlenDronach on tunnettu laadukkaista, hyvin vahvasti sherryisistä viskeistään. Brew Seekerin valikoimaan tulee sekä nuorempia että myös uusi (Batch 6) GlenDronach Grandeur, 24-vuotias harvinaisuus.

Glenglassaugh on näistä tislaamoista kenties vähiten tunnettu Suomessa, mutta Glenglassaughn varastoissa on näiden kolmen tislaamon vanhimmat viskit. Suomeen saamme kolme heidän perusvalikoimansa viskiä ilman ikämerkintää ja lisäksi yhden pullon huippuharvinaista, vuoden 1963 Glenglassaughta, joka on pullotettu 51-vuotiaana viime keväänä. Tislaamo julkaisi tämän vanhimman koskaan pullottamansa Glenglassaugn vasta viime marraskuussa! Hauska yksityiskohta on myös pieni yhteys Brew Seekerin nykyiseen valikoimaan; Thistly Cross skotlantilainen Whisky Cask siideri on kypsytetty vanhoissa Glenglassaugh tynnyreissä!

Nämä kolme tislaamoa ovat esittelyssä tiskillämme Uisgessa 6.-7. helmikuuta Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä, tervetuloa. Kannattaa myös tutustua tilaisuuden Masterclass tarjontaan, täkynä aivan huikea Glenglassaugh tasting, jossa pääsee maistamaan mm. 41-vuotiasta Massandra-viinitynnyrissä (Krimin alueelta!) kypsytettyä huippuharvinaisuutta!