Tomatin Highland Single Malt Scotch Whisky Aged 12 Years

Tomatin 12-vuotias kypsytetään kolmenlaisissa tynnyreissä. 34% kypsyy entisissä bourbontyn-nyreissä, 34% entisissä sherrytynnyreissä ja 32% uudelleentäytetyissä tynnyreissä, joissa on aiemmin ollut ainoastaan skottiviskiä.
Tuoksu on hyvin hedelmäinen, varsin täyteläinen, makeahkoa omenaa, päärynää ja aavistuksen pähkinääkin sieltä saattaa löytää. Maku jatkuu pitkään, öljyiseen jälkimakuun hyvin samoilla linjoilla. Tämä viski on täysin savustamaton, eli turpeisuutta tai savua ei tästä löydä.
Tuoteryhmä Viskit
Tuotenumero WT12
Maa/Alue Skotlanti
Pakkaustyyppi 70 cl Pullo
Myyntierä 1
Alkoholiprosentti 43 %
Tuottaja Tomatin Distillery

Tietoja tuottajasta

Tomatin sijaitsee hieman Invernessistä kaakkoon, Monadhliath-vuoriston pehmeän kumpuilevassa maastossa, 315 metriä merenpintaa korkeammal-la. Tomatinin nimi on gaelin kieltä ja tarkoittaa ka-tajapensaan mäkeä. Tislaamo ottaa hyvin pehme-än vetensä Alt-na-Frith purosta ja tislaa perinteisissä – hyvin uniikeissa – pannuissa noin 2 miljoonaa litraa vuosittain. Näistä noin neljännes tynnyröidään single maltia varten. Tomatin valit-tiin vuoden skottiviskitislaamoksi 2016 ja vuoden brändi-innovaattoriksi 2017 Whisky Magazinen toimesta.