Rodenbach Classic

Rodenbachiin sekoitetaan ¾ nuorta olutta ja ¼ kaksi vuotta tammitynnyreissä kypsytettyä olutta. Pääkäyminen tapahtuu pintahiivalla ja oluen annetaan kypsyä tai levätä hetken käymisen jälkeen. Tämän prosessin jälkeen osa oluesta lähtee tammisiin astioihin kypsymään ja osa sekoitetaan Rodenbachiksi.
Maku on viinimäinen, happaman makea, monivivahteinen ja miellyttävän raikas. Rodenbach toimii mainiosti sekä aperitiivina että esimerkiksi katkarapujen kaverina.
Tuoteryhmä Sour ale
Tuotenumero PALMR1
Maa/Alue Belgia
Pakkaustyyppi 33 cl Pullo
Myyntierä 24
Alkoholiprosentti 5,2 %
Tuottaja Brouwerij Rodenbach

Tietoja tuottajasta

Brouwerij Rodenbachin perusti vuonna 1836 Pedro Rodenbach yhdessä vaimonsa Regina Wautersin kanssa. Pian seurasi Eugène Rodenbach, joka tutki paljon mm. oluen viinikäymistä (”vinification”) ja häntä saammekin kiittää Rodenbachin omintakeisesta ja huikeasta tyylistä valmistaa oluita. Panimolla on kaikkiaan 294 tammista kypsytystynnyriä, näistä osa on 150-vuotiaita ja yhä toiminnassa! PALM Breweries hankki Rodenbachin omistukseensa ja yhdessä flaamilaisen aluehallinnon kanssa suojelee ja säilyttää tämän ainutlaatuisen panimon kulttuuriperintöä. Ja oluita!