Andechs Weissbier Hell

Andechser Weissbier Hell on makumaailmaltaan täyteläinen, tyypillinen eteläsaksalainen vehnä-olut. Aavistuksen voimakkaampi humalointi kui-tenkin erottaa tämän luostarioluen muista, makupaletti pyyhkäistään jälkimaussa puhtaaksi ja suuhun jää raikas, virkistynyt maku. Erinomainen janonsammuttaja, joka toimii myös upeasti ruokajuomana mm. perinteisten saksalaisten makkaroiden sekä pitkään kypsytetyn sianlihan kumppanina. Myös rasvaisemmat kalaruuat sopivat tämän vehnäoluen pariksi. RB 95/100, Top 50 German Hefeweizen. Tuote löytyy myös 30 l astiassa tuotenumerolla A36.
Tuoteryhmä Vehnäoluet
Tuotenumero A6
Maa/Alue Saksa
Pakkaustyyppi 50 cl Pullo
Myyntierä 20
Alkoholiprosentti 5,5 %
Tuottaja Klosterbrauerei Andechs

Tietoja tuottajasta

Andechsin pyhällä vuorella sijainneen linnan raunioille päätettiin perustaa luostari jo 1300-luvun lopulla. Tuolloin alettiin kerätä rahaa ja viimein 1455 seitsemän munkkia lähetettiin paikalle Tegernseestä. Heidän mukanaan myös tietotaito oluen valmistuksesta saapui uuteen luostariin. On lähes varmaa, että Andechsissa on pantu olutta aivan alkuajoista lähtien. Luostari siirtyi 1850 St. Bonifacen müncheniläisluostarin alaisuuteen ja siitä alkoi varsinainen panimotoiminnan kultakausi. Suomeen Andechsin oluet saapuivat ensi kertaa 1990-luvulla.