Rodenbach Rosso

Rodenbach Rosso valmistetaan sekoittamalla ¾ nuorta olutta ja ¼ kaksi vuotta tammessa kypsynyttä olutta keskenään. Lisäksi olueen sekoitetaan kirsikoita, vadelmia ja karpaloita, annetaan makujen tasaantua ja tuloksena on Rodenbach Rosso. Rosson maku on selkeän hapan, mutta mukana on miellyttävää makeutta myös. Maku on kuitenkin yllättävän kuiva, raikas ja rapsakalla tavalla erittäin virkistävä ja helposti juotava! Uuden ajan tuleva klassikko Rodenbachilta! Toistaiseksi ainoastaan astiassa.
Tuoteryhmä Sour ale
Tuotenumero PALMR33
Maa/Alue Belgia
Pakkaustyyppi 20 litraa Keg
Myyntierä 1
Alkoholiprosentti 4 %
Tuottaja Brouwerij Rodenbach

Tietoja tuottajasta

Brouwerij Rodenbachin perusti vuonna 1836 Pedro Rodenbach yhdessä vaimonsa Regina Wautersin kanssa. Pian seurasi Eugène Rodenbach, joka tutki paljon mm. oluen viinikäymistä (”vinification”) ja häntä saammekin kiittää Rodenbachin omintakeisesta ja huikeasta tyylistä valmistaa oluita. Panimolla on kaikkiaan 294 tammista kypsytystynnyriä, näistä osa on 150-vuotiaita ja yhä toiminnassa! PALM Breweries hankki Rodenbachin omistukseensa ja yhdessä flaamilaisen aluehallinnon kanssa suojelee ja säilyttää tämän ainutlaatuisen panimon kulttuuriperintöä. Ja oluita!