Boon Framboise

Framboise eli vadelmalambic oli harvojen panimoiden kausiolut, jota valmistettiin ainoastaan muutamien viikkojen aikana kesäisin. Boon herätti tämän tyylin eloon valmistaessaan Framboisea ensimmäisen kerran 1976.
Boon Framboiseen käytetään yli 300 gramma aitoja vadelmia litraa kohti. Maku on erittäin marjaisa, nuoren lambic-oluen makuprofiili täydentää vadelmien omaa makua hienosti. Yhdistelmä on todella raikas, kesäinen ja kepeä. Boon Framboise on parhaimmillaan nautittuna kohtuullisen nuorena. Tätä ei kannata kypsyttää vuosia.
Tuoteryhmä Lambicit
Tuotenumero PALMB05
Maa/Alue Belgia
Pakkaustyyppi 37,5 cl Pullo
Myyntierä 12 pulloa
EAN 5412783055842
Alkoholiprosentti 5 %
Tuottaja Brouwerij Boon

Tietoja tuottajasta

Boonin panimon historia ulottuu niinkin kauas kuin 1680-luvulle. Panimon juuret ovat maatilalla Lembeekissä ja panimolla on alusta alkaen valmistettu lambicia ja faroa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen, vuonna 1927, panimon osti Josez De Vits. Hänen poikansa René myi panimon Frank Boonille vuonna 1975.
Frank Boonin aikana panimo on noussut uuteen kukoistukseen ja panimo on ollut eturintamassa taistelemassa ”oikean ja perinteisen” lambic-oluen asemasta kaupallisten, suodatettujen ja sokeroitujen lambicien puristuksissa.