Boon Oude Geuze

Oude Geuze Boon on maustamaton lambic, joka on tehty vanhaan tyyliin. Tämä olut sekoitetaan eri-ikäisistä lambiceista, jotta makuun saadaan juuri sopivasti makeutta ja miellyttävää happamuutta.
Oude Geuze Boon on sekoitus mietoa 18 kuukautta kypsynyttä lambicia (90%), kolmivuotiasta vahvaa lambicia (5%) ja toisen käymisen mahdollistavaa nuorta lambicia (5%). Toinen käyminen tapahtuu pulloissa ja tämä saa aikaan geuzelle ominaisen samppanjamaisen kuplivuuden. Juuri tämä toinen käyminen pulloissa tekee lambicista geuzea.
Tuoteryhmä Lambicit
Tuotenumero PALMB02
Maa/Alue Belgia
Pakkaustyyppi 37,5 cl Pullo
Myyntierä 12 pulloa
EAN 5412783052841
Alkoholiprosentti 7 %
Tuottaja Brouwerij Boon

Tietoja tuottajasta

Boonin panimon historia ulottuu niinkin kauas kuin 1680-luvulle. Panimon juuret ovat maatilalla Lembeekissä ja panimolla on alusta alkaen valmistettu lambicia ja faroa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen, vuonna 1927, panimon osti Josez De Vits. Hänen poikansa René myi panimon Frank Boonille vuonna 1975.
Frank Boonin aikana panimo on noussut uuteen kukoistukseen ja panimo on ollut eturintamassa taistelemassa ”oikean ja perinteisen” lambic-oluen asemasta kaupallisten, suodatettujen ja sokeroitujen lambicien puristuksissa.